Tehnologia Yperion L900

Yperion aduce nou patentul unic SPL (square pulse light) ce reprezinta inovatia in domeniul luminii pulsate, fiind mult mai eficienta decat IPL; SPL este constituit din 5 impulsuri de energie consecutive si constante, de aceeasi intensitate. Mai mult de atat, este eliminata posibilitatea oricarei arsuri, dovendinduse astfel siguranta acestui echipament. Calitatea tehnologiei Yperion va ofera eficienta si notorietate, facilitand dezvoltarea afacerii si obtinerea de profituri substantiale.
Cu un control si o siguranta imbunatatite au facut ca lumina sa fie un vector indispensabil pentru anumite tratamente, de exemplu laserul, lumina pulsata, ultravioletele, cromoterapia etc.
In aceasta lume a esteticii, parul nedorit, petele, vasele superficiale de sange sau semnele de imbatranire pot fi atenuate sau eliminate prin expunerea repetata la impulsuri de lumina filtrata.

Aparatele Yperion sunt dedicate pentru doua functii majore: fotoepilare si fotoregenerare, cu rezultate spectaculoase inca de la prima sedinta.

Stiinta a descoperit ca lumina cu spectrum intre 400 si 1000 de nanometri are efecte fantastice asupra pielii, dand maxima energie celulelor ce duce la o foarte mare imbunatatire a sanatatii si calitatii tenului! Astfel metabolismul intracelular este mult intensificat, iar sintetizarea fibroblastelor ca elastina si colagenul este accelerata. Cercetatorii Yperion au pus aceasta lumina filtrata intrun aparat numit L900 pentru Fotoregenerare, beneficiile ei putand fi folosite

pentru diferite obiective:

Fotolifting
Dupa varsta de 25 de ani, activitatea celulara scade treptat, iar tonusul si elasticitatea isi pierd din capacitate. Inca dupa prima sedinta pielea isi va recapata energia, tonusul si prospetimea; tratamentul reprezinta un imbold pentru metabolismul celular, liniile fine si ridurile fiind reduse considerabil.

Depigmentarea

Pete de pigment, pistrui, pete solare, hiperpigmentare.
Tipul spectrumului folosit pentru aceasta lumina are ca tinta acumularile de melanina din toate aceste pigmentari. Rezultatele sunt exceptionale, aceste “bile” de culoare inchisa spargandu-se si iesind spre suprafata in decurs de cateva zile, in cele din urma descuamandu-se, iar rezultatul final fiind indepartarea petelor pigmentare.

 Rosaceea
Inca de la primul tratament, efectul luminii intens pulsate este vizibil, capilarele retragandu-se de la suprafata pielii, rezultatul fiiind disparitia rosaceei. In acelasi timp tenul se va simti plin de energie si tonus.

Acneea
Principala bariera in tratarea acneei sunt bacteriile (Propionibacterium acnes). Lumina SPL are rol astringent, de curatare si de eliminare a microbilor aflati in pori, inflamatia este oprita; astfel, chiar dupa prima sedinta, tenul devenind mai neted, mai curat si mai luminos.

Telangiectazia
Dilatatia permanenta a unor vase mici, superficiale.
Energia luminii actioneaza catre vasele capilarelor deformate, facandu-le sa revina la forma initiala si resorbandu-se. Capilarele nu vor mai fii vizibile la suprafata iar, tenul va arata uniform si in acelasii timp improspatat.

Tratamentul SPL de fotoregenerare poate trata:

 • hiperpigmentare superficiala
 • telangiecstazie (dilatatia permanenta a unui vas mic)
 • efelide (pistrui)
 • pori dilatati
 • rosaceea
 • lentigo (pete de batranete)
 • pierderi de elasticitate
 • acnee
 • cuperoza
 • melasma
 • pierderi de tonus
 • riduri si linii fine

Fotoregenerarea este o terapie ce imbunatateste considerabil aspectul si prospetimea pielii, astfel fiind binevenita si pentru un ten fara probleme, cu rol de revitalizare sau reimprospatare, de exemplu inaintea unui eveniment important!

 

Epilare definitiva Square Pulse Light (SPL)
Patentata in Franta si inventata de doctori si cercatatori stiintifici, aceasta metoda avansata si computerizata, asigura un sistem progresiv de inlaturare a firelor de par de pe corp.
Metoda SPL se bazeaza pe lungimi de unda infrarosii si ultraviolete, care sunt de baza in indepartarea progresiva a firelor de par, fiind astfel o metoda mult mai sigura, fara durere si mult mai ieftina decat epilarea traditionala cu ceara.

Principiul de baza al metodei SPL de epilare definitiva

Lampa cu lumina intens pulsata emite pulsuri care sunt absorbite de melanina continuta in firul de par. Aceasta absorbtie incalzeste firul (la aproximativ 72 grade Celsius) si este astfel transmisa in folicul. In acest fel sute de foliculi sunt distrusi la un flash de lumina, dupa care firele cad, se desprind, in aproximativ 15 zile. Pentru a observa rezultatele, specialistii nostri recomanda efectuarea unei sedinte test cu SPL pe o axila; dupa o perioada scurta de timp incep sa se vada diferentele ce apar intre cele doua axile, cea epilata si cea neepilata.
Principiul distrugerii unui fir de par:

tija (partea vizibila a firului de par) este implantata in folicul (depresiune tubulara a pielii); la baza foliculului, alimentata de fluxul sangvin, creste parul prin “radacina” numita papila dermica; cand aceasta este lezata de fasciculul de lumina SPL, cresterea parului inceteaza ireversibil.

De ce, aparent, epilarea nu este definitiva dupa o singura sedinta?
Firul de par creste in trei faze: anagena, catagena si talogena; pe corp firele sunt in diferite faze de crestere.

 

 

 

 

Doar in faza anagena firul de par este in contact cu radacina lui si deci numai acela va fi afectat de lumina pulsata.

In faza catagena firul de par nu se mai afla in contact cu radacina sa, dar nici nu se poate face diferenta de firul de par activ .
Faza finala se numeste faza telogena, in timpul acestei faze foliculul firului de par este in pauza de crestere iar parul mort incepe sa iasa din piele si sa cada. Caderea parului este finalizata atunci cand dedesubt incepe sa creasca fire noi de par, incepandu-se faza anagena pentru acestea.
In aceeasi zona, in orice perioada, parul vizibil nu se afla in aceeasi faza a ciclului de crestere. O parte este in faza anagena, si alta parte in faza talogena Distributia ciclului cresterii parului variaza in concordanta cu zona in care este parul.

De exemplu 90 % din parul de pe capul unei persoane este in faza anagena si doar 10% se afla in faza talogena. Pe picioare sau brate de exemplu, numai 20 % din par este in faza anagena iar 80 % in faza talogena.De aici se deduce necesitatea a 6-8 sedinte de tratament pentru fiecare zona vizata.
Dupa tratament, daca parametrii au fost alesi corect si daca parul s-a aflat in etapa lui anagena, foliculul parului va fi mort.

Corpul parului va iesi din radacina lui, natural si gradual si in 15 zile el va cadea. In tot acest timp parul va da aparenta cresterii lui, in continuare. Dar dupa aceasta perioada parul nu va mai putea creste.

Protocolul de Tratament

Este importanta alegerea parametrilor la care vom lucra pentru a asigura siguranta clientului si totodata sa putem avea eficienta maxima in urma tratamentului. Cu cat nivelul puterii este mai mare, cu atat rezultatul va fi mai satisfacator, dar si riscul producerii arsurilor este mai mare.Acest risc creste exponential.

Fiecare culoare a pielii corespunde unui anumit nivel de putere ce trebuie administrat de aparat Pielea inchisa la culoare trebuie asociata cu un nivel de putere mai slab. Pielea deschisa este asociata cu un nivel mai mare de putere ce trebuie administrat.

 

Marimea firului de par corespunde unei anumite marimi a duratei pulsului. Daca firul de par este fin durata pulsului este scurta. Daca firul de par este gros durata pulsului trebuie sa fie mai mare.

Senzatia de durere variaza. Normal, nivelul durerii este similar cu ce se simte atunci cand o banda elastica este lovita de piele, avand o senzatie mai mica sau mai mare de caldura. Observam o mare diferenta de senzitivitate de la o persoana la alta.

Cu cat nivelul puterii este mai mare, cu atat durerea indusa va fi mai mare, dar mai sunt si alti factori de care trebuie sa tinem cont, ca sa putem avea o intelegere perfecta a notiunii  de durere .

Anumite zone sunt mai sensibile. De exemplu fata este mai sensibila decat zona picioarelor sau fata sau spatele corpului sunt mai sensibile decat lateralele. Zonele osoase sunt mai sensibile decat cele cu tesut muscular.

Pielea bronzata sau pielea naturala inchisa la culoare contine melanina. Lumina tinteste primar melanina din piele. Deci durerea este mai mare decat pentru persoanele cu pielea deschisa la culoare. Deci risul de arsura este mult mai mare pentru persoanele cu pielea inchisa la culoare.

Durata unui puls este importanta unde senzatia de durere este mai puternica, adica unde sunt zonele mai sensibile.Cand parametrii sunt setati la 14 juli pe centimetru patrat ( J/cm2 ) pentru 40 de milisecunde, intensitatea va fi mai slaba si deci durerea va fi minima. Cand parametri sunt setati la 14 juli pe centimetru patrat cu impuls de 20 de milisecunde cantitatea de energie ce acopera suprafata ramane la fel. Dar, durata timpului fiind de doua ori mai mica, intensitatea este mult mai mare deci durerea creste.

De fapt, cand parametrii sunt setati la 14 juli pe centimetru patrat pe 40 de milisecunde, asta egaleaza de doua ori a 7 juli pe centimetru patrat pentru 20 de milisecunde.

Cu cat densitatea firelor de par este mai mare, cu atat suprafata pielii se va simti mai incalzita. Deci durerea va fi mai mare unde densitatea parului este mai mare.

Dupa tratament, daca parametrii au fost alesi corect si daca parul s-a aflat in etapa lui anagena, foliculul parului va fi mort. Corpul parului va iesi din radacina lui natural si gradual,  si in 15 zile el va cadea.In tot acest timp parul va da aparenta crestirii lui, in continuare. Dar dupa aceasta perioada parul nu va mai putea creste. Din motive variate, daca tratamentul nu a fost foarte eficient, corpul parului va reincepe sa creasca,dar mai fin, mai slab decat inainte.

Cu cat sedintele progreseaza, cu atat numarul firelor de par din zonele tratate va fi mai mic. Parul ramas va fi din ce in ce mai fin si mai subtire si deci va fi si mai dificil de tratat.

Este imposibil sa obtii rezultate 100 % perfecta sau care sa dureze o viata intreaga.Aceasta metoda este eficienta doar pentru parul vizibil de pe corp si urmarind statisticile doar unul din 3 fire de par chiar cresc.

Celeleate doua fire de par existente in acelasi loc au potential de crestere in orice moment. Aceasta posibilitate poate surveni natural, dar poate fi initiata si de un schimb hormonal, stres sau urmand diferite tratamente medicamentoase.

Rezultatele si numarul sedintelor de care este nevoie depinde de la individ la individ si de zona care este tratata.