Epilatul nu trebuie sa fie o corvoada, el poate fi – daca vrei – o rutina a frumusetii.
De ce sa nu lasi ca feminitatea sa devina si pentru tine un rasfat?
De ce nu incerci si tu epilarea cu lumina pulsanta? Inventata in Franta de doctori si cercetatori stiintifici, aceasta metoda avansata, computerizata, asigura un sistem progresiv de eliminare a firelor de par de pe corp.
Aceasta metoda se bazeaza pe lungimi de unda infrarosii si ultraviolete, care ajuta la indepartarea progresiva a firelor de par, fiind astfel o metoda mult mai sigura, fara durere si mult mai ieftina decat epilarea traditionala cu ceara.
Lumina pulsata este eficienta atat in cazul epilarii , cat si in cazul fotoregenerarii celulare/depigmentare/tratare acnee/cuperoza/riduri. In cazul epilarii, energia luminii este absorbita selectiv de catre melanina din par si este transmisa catre foliculul pilos.Acesta este anihilat sub actiunea caldurii transmisa radacinii firului de par.
Pregatire inainte de epilare definitiva Pentru a pregati pielea inainte de epilare definitiva, nu sunt necesare eforturi uriase. Va oferim in cele ce urmeaza o serie de sfaturi. In primul rand pentru a urma sedintele de epilare definitiva cu SPL trebuie sa nu expunem pielea la razele ultraviolete. Adica fara bronz recent – fie ca este natural sau de la solar.
In al doilea rand, pentru pregatire piele inainte de epilare definitiva trebuie sa radem pielea, fara a smulte firmele de par. In acest fel nu vom afecta in niciun fel foliculii pilosi. Un alt aspect este cel legat de creme, lotiuni de corp, machiaj etc. Acestea nu trebuie aplicate pe corp, inainte de procedeul de epilare definitiva. Aceste creme pot impiedica actiunea razelor de laser. Daca aveti boli de piele sau alte afectiuni, precum si tatuaje, trebuie sa anuntati personalul specializat in epilare definitiva.
Orice tip de par sau piele poate fi tratat? Cu cat parul este mai inchis la culoare ( deci cu cat contine mai multa pigment/melanina) cu atat rezultatele sunt mai bune. Parul deschis sau cel fin/subtire va fi mai dificil de eliminat. Firele albe sau roscate nu pot fi eliminate folosind aceasta metoda. O piele foarte bronzata nu poate beneficia de tratament 2 saptamani dupa expunerea la soare.
De ce, aparent, epilarea nu este definitiva dupa o singura sedinta? Firul de par creste in trei faze: anagena, catagena si talogena; pe corp firele sunt in diferite faze de crestere. Doar in faza anagena firul de par este in contact cu radacina lui si deci numai acela va fi afectat de lumina pulsata. In faza catagena firul de par nu se mai afla in contact cu radacina sa, dar nici nu se poate face diferenta de firul de par activ . Faza finala se numeste faza telogena, in timpul acestei faze foliculul firului de par este in pauza de crestere iar parul mort incepe sa iasa din piele si sa cada. Caderea parului este finalizata atunci cand dedesubt incepe sa creasca fire noi de par, incepandu-se faza anagena pentru acestea. In aceeasi zona, in orice perioada, parul vizibil nu se afla in aceeasi faza a ciclului de crestere. O parte este in faza anagena, si alta parte in faza talogena Distributia ciclului cresterii parului variaza in concordanta cu zona in care este parul.
Este imposibil sa obtii rezultate 100 % perfecte sau care sa dureze o viata intreaga. Aceasta metoda este eficienta doar pentru parul vizibil de pe corp si urmarind statisticile doar unul din 3 fire de par chiar cresc. Celelalte doua fire de par existente in acelasi loc au potential de crestere in orice moment. Aceasta posibilitate poate surveni natural, dar poate fi initiata si de un schimb hormonal, stres sau urmand diferite tratamente medicamentoase. Rezultatele si numarul sedintelor de care este nevoie depinde de la individ la individ si de zona care este tratata.
Contraindicatii :
* femei insarcinate sau in perioada de alaptare;
* diabetici ( pentru cei care au diabetul sub control nu exista nici un risc !);
* pacemaker cardiac;
* boli ale tesutului conjuctiv : lupus eritematos,sclarodermie;poliartrita reumatoida,dermatomiozita;
* tulburari de coagulare ale sangelui sau tratament cu anticoagulante ( trombostop) ;
f* otosensibilitate cunoscuta : Porfirie;Xeroderma,Alergie la soare;
* epilepsie;cancer-orice forma,oricand;
* HIV,SIDA
* vitiligo,lupus,melasma,cloasma-alte boli de piele : dermatite de contact,eczeme,psoriazis;herpes;
* operatii recente – in ultimele 6 luni;
* tratamente cu substante fotosensibilizante –retinoizi,tetraciclina,sunatoare in ultimele 3-6 luni;
* tratament cu isotretinoin in ultimele 6 luni ( acutane,isotrex ) –pt acnee;
* persoanele cu tipul de piele V/VI –mulatre/negre;
* prezenta de suruburi sau placute metalice sub zona tratata,de ex ca urmare a unor fracturi ale oaselor.