Masaj Deep Tissue

“Deep tissue”, una dintre ultimele tehnici în materie  de masaj, care se realizează pe straturile profunde ale ţesutului muscular, ajută la eliminarea toxinelor din organism dar si la o decontracturare a musculaturi incordate, prevenind astfel îmbătrânirea prematura.

In ultimul timp, occidentalii au preluat tehnica lomi lomi, constituind partea principala din masajul Deep Tissue. Tehnica lomi lomi presupune folosirea antebratelor, coatelor si mainilor si se executa cu miscari lungi  si continue, fara intreruperi sau miscari sacadate insotita de strechingul articular si masajul scalpului. Masajul “DEEP TISSUE” se concentreaza pe straturile musculare profunde, in lungul dar si contra fibrelor musculare, a tendoanelor si fasciilor. Practic, acest tip de masaj este un tip de terapie care se concentreaza pe realinierea straturile profunde ale muschilor si tesutului conjunctiv. Este util mai ales pentru zonele tensionate cronic si contractate, cum ar fi gat rigid, senzatie de constrictie de spate, umeri si gat.

Cum functioneaza la nivelul tisular acest masaj?

Cand exista tensiune musculara cronica sau un prejudiciu, sunt de obicei aderente (benzi de tesut dureroase, rigide), localizate in muschi, tendoane, ligamente. Aderentele pot bloca circulatia si provoca durere, miscare limitata si inflamatie.

Masajul deep tissue prin manevrele sale disperseaza aceste aderente pentru a calma durerea si de a restabili circulatia normala. Pentru a face acest lucru, terapeutul se foloseste de presiune directa profunda a tehnicilor de masaj, care lucreaza in profunzimea muschilor.

Este recomandat mai ales persoanelor care sufera deja de contracturi cronice ale musculaturii , cauzate de diverse disfunctii in organism . Viata plina de stress si responsabilitati pe care o avem se reflecta la nivel de sanatate fizica prin diverse stari si disfunctii. Nu doar efortul fizic in exces determina oboseala musculara ci si alti factori cum ar fi: alimentatia defectuoasa, fumatul, poluarea atmosferica din orase, lipsa cantitatii corespunzatoare de apa pe zi, lipsa sportului sau sportul in exces, etc.Acesta este primul pas in procesul de imbolnavire si imbatranire prematura. Un proverb chinezesc ar spune ca varsta ar trebui determinata dupa gradul de mobilitate pe care il avem in coloana vertebrala.

Beneficiile masajului la nivelul tesuturilor profunde

Spre deosebire de masajul clasic, care este folosit pentru relaxare, masajul deep tissue se concentreaza pe o anumita problema, cum ar fi:

  • – Durerea cronica de spate;
  • – Mobilitate limitata;
  • – Recuperare de leziuni (de exemplu: sport, supra efort muscular sau dupa operatii);
  • – Probleme posturale;
  • – Fibromyalgia;
  • – Spasme musculare.

Contraindicati: tobroflebita si tromboza ,HIV,orice boala contagioasa, pentru oricine se afla intr-o perioada convalescenta dupa fracturi sau alte boli mai grave,femii insarcinate.